Basında MyDolma

0

Zeytinyağlılarla kilo verince ’dolmacı’ açtı


ANNESİ İtalyan, babası Antakyalı ’Antonio’ takma adlı Altuğ Abidoğlu, İtalyan tarzı beslenmeyle çıktığı 100 kilodan, zeytinyağlı yemeklerle 65 kiloya inince Türkiye’nin 7 bölgesine ait dolmaların satıldığı ’Mydolmam’ isimli bir lokanta açtı.


Daha önce havacılık sektöründe çalıştığını ifade eden Abidioğlu:


"Eskiden sabah hamburger, öğlen pizza, akşam dürüm yerdim. Radikal bir karar alıp tamamen zeytinyağlılara ve sağlıklı beslenmeye yöneldim. Daha sonra 22 kilo verdim ve bu bize ilham kaynağı oldu. Burası bir aile restaurantı. Dolma yapımını pratik hale getirdik. Yapraklar Tokat’tan geliyor çünkü en iyi yaprak orada." Ayrıca zeytinyağlılarda kilo usulü çalışacaklarını belirten Abidioğlu, "Toplamda 12 çeşit dolma var. Kabakçiçeği dolması, etli kuru kabak dolması, Tokat usulü minik et dolma ve lor peynirli pazı gibi değişik ürünlere de yer veriyoruz" dedi.

0